Üniversiteler Gençlikspor,yoluna nağmağlup devam ediyor.Mavi-beyazlılar ilk devreyi nağmağlup lider kapattı.

Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi 10.Grupta yer alan Kayseri temsilcilerinden Üniversiteler Gençlik ve Spor Kulübü ligin 6. haftasında deplasmanda oynadığı zevkli ve çekişmeli maçta Kayseri Uğurspor'u 81-92 yenerek galibiyet serisine devam etti ve grubunda yenilgisiz tek takım olarak ligin ilk yarısını lider kapattı.

Antrenör-Oyuncu Hasan Aksoyak maçtan sonra yaptığı değerlendirmede " Bu hafta deplasmanda grubumuzun güçlü ekiplerinden Uğurspor  ile karşılaştık.  Maça rakip takım seyircilerinin kendi Altyapı sporcularımızın velilerimizin ve basketbolseverlerin ilgisi çok fazlaydı.

Maçın ilk periyotunda rakibimizin yapmış olduğu baskıya iyi yanıt vererek bulduğumuz hızlı hücumlar ve dış şutlarda ki isabet yüzdemizin yüksek olması sonucunda 25-12 önde kapattık. 2. periyodda özelikle faul problemine girmemizden dolayı,yaptığımız top kayıpları şut yüzdemizin düşmesi nedeniyle farkı koruyamadık ve  soyunma odasına  43-40 geride gittik. 3.periyodun başından itibaren rakibimizin dış atışlardaki yüksek yüzdesi sayesinde periyodun ilk 4 dakikası biterken 64-48 geriye düştük.Bu dakikadan sonra özellikle savunma direncimizi arttırdık ve 3.periyodun son 6 dakikasında potamızda sadece 1 sayıya izin verdik  ve son periyota 65-64 geride başladık... Son periyotta da maç genelde karşılıklı sayılarla geçti ve rakibimize göre daha az top kaybı yaparak  maçtan 81-92 galip ayrıldık. Bizim için gerçekten çok önemli bir galibiyet oldu.Özellikle maddi imkansızlıklardan dolayı hiç transfer yapamadan tamamen kendi altyapımızdan yetişen sporcularımız ve üniversite öğrencilerimizden oluşan bir ekiple yolumuza devam etmeye çalışıyoruz.Ligin sürpriz takımlarından birisiyiz ve bu galibiyet serimizi haftaya kendi sahamızda oynayacağımız Sivas Gençlikspor maçındada devam etmek istiyoruz..Bu maçtanda galip ayrılarak gurupta ilk 3 hedefimize biraz daha yaklaşmak istiyoruz. Haftaya oynayacağımız Sivas Gençlikspor maçında ağırlıklı olarak daha az süre alan ve genç oyuncularımıza yer vermeyi planlamaktayız. Bu maçın hazırlıklarına Pazartesi günü yapacağımız antrenmanla başlayacağız. Ligde maçta ortalama 101 sayı atıyor ve potamızda 75 sayı görüyoruz.. bunu sezon boyunca devam ettirmek istiyoruz. Bu maçta centilmence mücadele eden Kayserinin bir diğer başarılı temsilcisi Uğurspor antrenör ve sporcularına teşekkür ediyor bundan sonraki müsabakalarda başarılar diliyorum.Bu maçta bizlere maddi manevi destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum Uğurspor karşısında Hasan Aksoyak 29 sayı,7 asist,6 ribaunt, Mert İskender 30 sayı 5 ribaunt,  Selçuk Önal 8 sayı 4 asist 7 ribaunt, Mükremin Karakaya 7 sayı, Yasin Nalbantoğlu 8 sayı 5 ribaunt, Şükrü Altın 8  sayı 6 ribaunt 3 asist  ile galibiyette önemli rol oynadı.