Kayserispor ile Konyaspor birbirlerine ezeli rakiplerdir. Gerek ikinci ligde gerek birinci ligde Konya bize biz Konya’ya her zaman rakip olmuşuzdur.
Ancak Konya ile ilgili enteresan bir olgu var. Konya’nın bize özellikle kendi sahasında pek şansı tutmaz en kötü ihtimal beraberlikle dönmüşüzdür.
İkincil liglerde her iki şehirde şampiyonluğa oynamış hep gergin bir şekilde karşı karşıya gelmişizdir. Süper ligde ise sadece Anadolu derbisi denilebilecek karşılaşmalar yapmışızdır.
Konya ile ilgili güzel anılarımızda mevcuttur. Mesela efsane genel kaptanlardan Allah uzun ömürler versin Namı Diğer Kebabçı Hilmi (Hilmi Özdoğan) ikinci lig serüvenlerini en çok yaşayanlardan bir ağabeyimizdir. Konya bizden biz de Konya’dan çekiniriz. İkinci liglerde çok kez at başı kalmış ve hep biz kazanmışızdır. Hilmi Ağabey bir seferinde “Yahu ya şu Konya da biz ayrı gruplarda yer alsak da birbirimizi yemesek. Çünkü iki şehirde şampiyonluğu hak ediyor ama şampiyon bir tane çıkıyor” diyerek Konya’nın da sporda ne kadar özverili olduğunu belirtmiştir. Konya’nın da ligi hak ettiğini yıllar yıllar önce belirtmiştir. İşte Kayserispor’da görev alan eski ağabeyimiz dostluğu da, çekişmeyi de rekabeti de hep dengeli tutmuşlardır. Kebapçı Hilmi bu dengenin en güzel örneklerinden birisidir. Allah uzun ömürler versin. Kayserispor için yıllarını, kazançlarını hiç düşünmeden spora verenlerdendir.
Kayserispor taraftarının en çok gözüktüğü illerden birisi Mersin İdmanyurdu bir diğeri de Konyadır. ‘O zamanlar taraftar sayısında tahtit’ yani kısıtlama yoktu.
Bu haftaki Konya maçında da birçok Kayserilinin bu maça gideceğini tahmin ediyorum çünkü Konya ve Mersin deplasmanları Kayserispor taraftarlarının özellerinden ikisidir.
Biraz nostaljiden sonra maça gelecek olursak iki iddialı teknik direktörün de bir savaşı olacaktır. Kayserispor’un hedefi 30 barajını aşmak olurken Konya’nın hedefi daha üst sıralarda yer alıp Avrupa kapısını aralamaktır.
Bana göre haftanın en zorlu maçlarından birisi olacağı kesindir. Konya da iyi giden bir ekip Kayserispor’da iyi giden bir ekiptir. İki ekipte kazanmak isteği ile sahaya çıkacağından kıyasıya bir maç olacak ve en güzel yanı da zevkle izlenen izleyicilerine zevk veren bir karşılaşma olacaktır.
Tabii benim düşüncem tarihin tekerrür edip Konya’dan bildik sonuçlarla dönmektir. Yani puan ya da puanlarla inşallah da öyle olur kanaatindeyim.
21 Şubat 2019
İŞTE ANADOLU DERBİSİ
Kayserispor ile Konyaspor birbirlerine ezeli rakiplerdir. Gerek ikinci ligde gerek birinci ligde Konya bize biz Konya’ya her zaman rakip olmuşuzdur. Ancak Konya ile ilgili enteresan bir olgu var. Kony
